پسری که با پسته نمکی مزمز بر روی پله های برج میلاد روپایی زد و رکورد جهان را جابجا کرد

تحمل شدید خشکی اجازه می دهد تا این درخت در خشک ترین مکان هایی که دیگران نمی توانند رشد کنند، رشد کند.

پسته یکی از با ارزش ترین گونه های آجیل است و پسته نمکی مزمز در بازار جهانی ارزش بالایی دارد.

مغز پسته از نظر خواص غذایی و طعمی بالا متمایز می شود.

آنها حاوی مقدار زیادی چربی (60-68٪)، پروتئین (22.6٪) و کربوهیدرات (13٪) هستند.

روغن پسته از مغز آن به دست می آید. آجیل به صورت تازه، در صنایع غذایی و شیرینی سازی استفاده می شود.
برگ ها، شاخه ها، پوست و پریکارپ حاوی مقدار قابل توجهی تانن هستند.

بیشتر آنها در گال – buzguncha هستند که از نیش شته تشکیل شده است.

گال برای رنگرزی پارچه های ابریشمی، پنبه ای و پشمی استفاده می شود.

رزین پسته (سقز) برای ساخت لاک ها و رنگ های گران قیمت استفاده می شود.

چوب برای تولید محصولات با ارزش استفاده می شود؛ زغال سنگ پر کالری نیز می توان از آن به دست آورد.

پسته به طور گسترده ای در طب عامیانه در درمان بیماری های معده، ریوی، بیماری های کبد استفاده می شود.

یکی از ویژگی‌های زیستی ارزشمند پسته مقاومت قابل توجه آن به خشکی است که به آن اجازه می‌دهد در شرایط کمبود رطوبت خاک، هوای خشک و دمای بالا در تابستان، معمولی برای کوهپایه‌ها و کوه‌های پست جنوب آسیای مرکزی رشد کند.

هیچ درختی به جز پسته در این شرایط آرایه های بزرگی را تشکیل نمی دهد.

پسته از آنجایی که یک نژاد گرما دوست است و دارای مقاومت حرارتی بالا (46+ و 50+ درجه سانتیگراد) است، در عین حال در برابر دمای پایین (41- درجه سانتیگراد) مقاوم است. یک نژاد بسیار بادوام، میوه دهی آن اغلب تا 300 سال طول می کشد.

پسته در شرایط مختلف خاک رشد می کند.

خاک‌های عمیق را ترجیح می‌دهد لومی سبک یا لوم‌های شنی با محتوای آهک زیاد، و همچنین خاک‌هایی که زیر آن سنگ‌های متخلخل سنگی، سنگ‌های آهکی مارنی یا شنی قرار دارند.

با خاک های کم عمق و حتی با خاک های شدیداً سنگلاخ سازگار است.

در شکاف های صخره ای، روی تالوس و جایگیرهای دامنه های جنوبی رخ می دهد. نژاد نور دوست و کند رشد.

تجدید طبیعی بذر، به استثنای موارد نادر، رضایت بخش نیست: نهال ها توسط دام، آتش سوزی و دلایل دیگر از بین می روند.

توانایی تولید ساقه بالا تا سن عمیق (تا 200 سال) حفظ می شود. پسته به دلیل قابلیت رویش از کنده ها، علیرغم نابودی شکاری در گذشته، به صورت درختان بوته ای با منشأ جقه ای حفظ شده است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.