همانطور که می دانید خرما کرج با نام علمی Phoenix dactylifera یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که توسط انسان کشت شده و منبع تغذیه بیش از 6000 سال است.
امروزه خرما را می توان تقریباً در همه جا به شکل خشک شده پیدا کرد و به لطف نت شیرین و کره ای خود برای بزرگسالان و کودکان به طور یکسان لذت بخش است.
انرژی، ویتامینها و نمکهای معدنی، آنتیاکسیدانها و فیبرها، به کنترل گرسنگی عصبی کمک میکنند.
عملکرد ضد توموری، محافظت از مغز در برابر انحطاط، به لطف عملکرد ضد التهابی، تعدیلکننده ایمنی و ضد میکروبی، برای دستگاه تنفسی مفید هستند.
اما خرما نه تنها برای کام لذت بخش است، بلکه منبعی از خواص سالم است، به طوری که به عنوان یک غذای دارویی واقعی به حساب می آید. اما بیایید آن را بهتر درک کنیم.
خرما به محض خوردن، بلافاصله بدن را احیا می کند و به لطف قندهای موجود به بدن انرژی می بخشد.

اما خرما با چربی و پروتئین کم، مواد معدنی مانند سلنیوم، با عملکرد ضد توموری و توانایی حمایت از سیستم ایمنی، روی، مس، پتاسیم و منیزیم، ویتامینهایی مانند A، C و گروه B و فیبرها را نیز فراهم میکند.
برای جلوگیری از گرسنگی عصبی و تعدیل جذب قندها مهم است. نه تنها این، فیبرهای خرما با تقویت رشد باکتری های خوب با اثرات مفید برای کل ارگانیسم و سیستم ایمنی، از سلامت میکروبیوتای روده محافظت می کند (Eid et al, J Nutr Sci, 2014).
با این حال، خرما همچنین منبع عالی آنتی اکسیدان ها، به ویژه کاروتنوئیدها و فنل ها است (Al Farsi et al, Crit Rev Food Sci Nutr, 2008 – Al Shahib و همکاران، Int J Food Sci Nutr، 2003).
در واقع، در میان تمام مغزها، خرما دارای بالاترین غلظت پلی فنول ها است، مواد آنتی اکسیدانی قوی که قادر به مقابله با آسیب رادیکال های آزاد هستند.
علاوه بر این، خرما ضد التهاب است و همچنین حاوی بتا گلوکان است، موادی که دارای اثر ضد توموری هستند، به ویژه برای محافظت از سینه، پروستات، روده بزرگ، ریه ها و پانکراس مفید هستند (Rahmani et al, Int J Clin Exp Med, 2014).
خرما همچنین می تواند فعالیت سیستم ایمنی را تعدیل کند و همچنین یک اثر محافظتی بر روی مغز نشان می دهد و خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر را کاهش می دهد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.